EpiCor® je popredná svetová fermentovaná látka založená na nespracovaných rastlinných potravinách. Jej hlavným prínosom pre zdravie je podpora imunitnej rovnováhy a črevnej mikroflóry počas celého roka.
Ako však EpiCor® vznikol a ako sa dostal až k vám?
Na začiatku bola náhoda
Príbeh látky EpiCor® sa začal pred viac ako sto rokmi na rodinnej farme v štáte Iowa v USA. Mladý farmár Clair W. Bloomhall si tu vtedy všimol, že kravy kŕmené fermentovaným mliekom a zvyškami zo stola spolu s ich bežným obilím sú zdravšie ako zvyšok stáda.
Keď po rokoch odišiel do dôchodku, rozhodol sa otestovať svoju teóriu vytvorením špeciálnej fermentovanej kultúry kvasiniek. Svojím pokusom potvrdil, že fermentovaná zložka v krmive pomohla udržať zdravie hospodárskych zvierat.
Rodina Bloomhallovcov a ich spoločnosť Diamond V sa stali svetovo najväčšími a najuznávanejšími producentami zdravých fermentovaných výrobkov navrhnutých pre zvieratá. Ako však možno tušíte, tam sa príbeh nekončí.
S rozvojom vedy sa v roku 1998 zistilo, že zamestnanci továrne, ktorí vyrábali toto špeciálne krmivo, boli menej často chorí v porovnaní s ich kolegami v kanceláriách. Spoločnosť sa rozhodla zistiť prečo a začala s pilotnými štúdiami porovnávajúcimi dve skupiny zamestnancov vo firme. Ako sa ukázalo, zamestnanci pracujúci priamo vo výrobe, vystavení kultúre kvasiniek, mali skutočne silnejší imunitný systém.
Vedci zistili, že mali vyššiu aktivitu bielych krviniek, nižšie hladiny prozápalových imunitných komplexov a vyššie hladiny sekrečných protilátok, ktoré sa nachádzajú v slizniciach, napríklad v nose. Po tomto objave sa spoločnosť chcela podeliť o svoje zistenia so svetom a vyvinúť produkt, ktorý by bol úplne prírodný a na báze plnohodnotných potravín vhodných aj pre ľudí.
Špeciálny fermentát, s ktorým pracovali, sa odvtedy stal súčasťou potravinárskeho priemyslu na celom svete a dostal názov EpiCor®. V USA získal ocenenie Scientific Excellence Award a jeho bezpečnosť a účinnosť dnes potvrdzuje viacero zverejnených štúdií.
Benefity EpiCoru® pre vaše zdravie
Približne 70 % našich imunitných buniek sa nachádza v čreve. Prebiotiká v „živých“ fermentovaných potravínách podporujú zdravie čriev tým, že prispieva k rozmanitosti prospešných baktérií, ktoré ho osídľujú. Takéto potraviny dokážu nášmu tráveniu poskytnúť nové „dobré“ baktérie, ale aj potravu a metabolity pre naše už existujúce črevné baktérie. Tie využijú tieto metabolity na rast a produkciu ďalších, čo je pre naše zdravie veľmi prospešné.
EpiCor® sa vyrába z rastlinných surovín, ktoré prechádzajú procesom fermentácie prírodného droždia „Saccharomyces cerevisiae“ – pivovarské či pekárske kvasnice) v prostredí bez prístupu kyslíka. Vzniknutý fermentačný bujón sa šetrne suší, aby sa v ňom zachovali všetky prírodné zložky. Ide teda o minimálne spracovaný a rafinovaný produkt. Nie je to extrakt. Nie je to ani chemicky syntetizovaná látka vyrobená z iných produktov.
EpiCor® (sušený fermentát saccharomyces cerevisiae) je patentovaná zmes bielkovín, vlákniny, polyfenolov, vitamínov, aminokyselín, beta glukánov a ďalších metabolitov, pri ktorých sa v štúdiách na ľuďoch preukázalo, že pomáhajú posilniť črevný mikrobióm a imunitný systém.
EpiCor® je bezlepkový vegánsky doplnok pre zdravú imunitu bez geneticky modifikovaných surovín. Spĺňa podmienky pre označenie kóšer. Neobsahuje zložku s rizikom vzniku BSE (hovädzí sérový albumín) ani TSE.
Teraz môžete výhody unikátnej látky EpiCor® dopriať aj sebe a celej rodine. Objavte výživové doplnky RINIMUN® založené na jedinečnej kombinácii EpiCoru®, vitamínov C a D3, zinku, selénu a vzácneho kolostra. Posilnite svoju obranyschopnosť už pri prvých príznakoch virózy pomocou RINIMUN® Acute, vďaka kapsuliam RINIMUN® Plus alebo s praktickým RINIMUN® Sirup pre najmenších.